2007年3月28日 星期三

Test (22 augustus 2006)

test

Hallo allemaal,

Jammergenoeg is de toegang tot internet nog redelijk lastig. Gisteren hebben we wel computeraccounts kunnen aanmaken zodat we op de kamer internet hebben, maar toen we net bezig waren ontplofte de stekker van Soji's Mac. De kamers van de heren zijn volstrekt verboden voor de meisjes, dus we kunnen ook niet bij Flo of Mark op de computer. Dus vandaar dat ik niet zoveel van me kan laten horen. Gmail opent ook niet waar ik nu zit (in de bieb, daar mag je dus eigenlijk alleen maar in de catalogus).
Nou ja anyway, dat is dus eigenlijk het enige minpuntje.
Gisteren hadden we een drukke dag met allerlei formaliteiten, meer formulieren dan je kan verzinnen, maar het is allemaal goed gegaan. We hadden zelfs al een mondelinge test gister en daarmee zijn we allen ingedeeld tot de 'intermediate' test vandaag. Die test bepaald in welke groep we terecht komen.
Verder hebben we al een hoop leuke dingen gedaan. We hebben de eerstejaars ontmoet die hier zijn voor twee maanden zomercursus. Met hun en wat Taiwanezen zijn we gaan karaoken (gaan we zeker ook doen als jij hier bent, Daisy!) Lekker eten heb je hier al van 25 eurocent! Trouwens Annelies, ze hebben hier ook best veel westers voedsel, eigenlijk verkopen ze overal sandwiches. Maar 's ochtend onbijten we nu meestal in de kantine van de dorm. De bapao's (baozi) zijn erg lekker.
Zondag heeft een Taiwanees meisje ons meegenomen naar een Tae kwon do wedstrijd van haar broertje, was wel leuk om te zien. Hij gaf me wel wat tips over martial arts hier, maar heb zelf nog niets kunnen regelen, maar dat komt nog wel. OP het terrein van onze dorm zijn een hoop sportfaciliteiten, waaronder een atletiekbaan. Florian en ik hebben daar gisteren en eergisteren hardgelopen, om de conditie een beetje op peil te houden.
De Taiwanezen zijn erg toegankelijk en vriendelijk, het is makkelijk om een gesprek te voeren, dus genoeg mogelijkheden om het Chinees te oefenen.
Kortom, alles gaat goed,
Groetjes,
Boukje

沒有留言: